Блокиран профилот што го ,,тролаше” синот на Силјановска (ФОТО)

Профилот @velikanot односно ,,Висока Планина” кој што прв ја објави фотографијата со синот на професорката Силјановска веќе не е активен.

Овој профил кој во Твитер заедницата е познат како “Бот” на власта, ги избришал сите свои твитови и не може да се види што постирал предходно.

Профилот “Висока Планина” со фотографијата на синот на професорката објави твит во кој тој се обидува да ја прикаже Силјановска како неодговорен родител.

Паралелно со овој профил се трајно или привремено блокирани уште неколку профили блиски на власта преку кои се промовираше референдумот за името кои ја пренесоа фотографијата на синот на Силјановска.

На Фотографијата се гледа како синот Павле во градскиот парк заедно со група деца од социјално загрозени семејства свири на кавал. Подоцна парите собрани од свирењето кавал тој им ги дава на децата.