Бислимовски: Горивата поскапуваат поради растот цената на нафтата на берзите

Претседателот на РКЕ Марко Бислимовски вели дека цените на горивата растат поради тоа што заради геополитика расте и цената на нафтата на светските берзи.

Русија времено забранува извоз на бензин и дизел


„Не расте само кај нас, туку насекаде низ светот“ вели Бислимовски во емисијата „10 Минути“ на ТВ21.

„За мене таа одлука е неразбирлива, но тоа е тоа, имаме одреден тренд на раст на нафтените деривати.

Јас верувам дека ќе преовлада разумот, дека ќе се врати цената на една нормала како што беше пред еден месец, и ќе се стабилизира состојбата“, вели Бислимовски.