БГНЕС: Србија гради ограда и кон Бугарија

За да се спречи ширењето на Ковид-19 и нелегалното преминување од Бугарија во Србија, официјален Белград одлучи да постави жичана ограда на границата меѓу двете држави,, јави агенцијата БГНЕСповикувајќи се на српски медиуми.

Пред два месеци Србија започна изградба на ограда на границата и кон Македонија.