Автобусите на ЈСП од денеска на пладне ќе возат бесплатнопоради енормното загадување на воздухот.

Одлуката ќе биде восила додека не се промнат концентрациите на ПМ10 честички во воздухот кои неколкукратно надминаа прагот од 188 микрограми на метар кубен.

Град Скопје донесе одлука и за двојно е зголемување на цената на паркинзите на ЈП „Градски паркинг“ и стопирани се градежните работи.