По објавите дека власта во време на криза ќе троши на морски плодови и октоподи, министерот за економија не знаел за набавката.

Фатмир Бесими немал информации за набавките на риба, октопод и морски плодови од страна на Владата

„Тоа што го прави секоја институција, е резултат на транспарентност, а сите нека зборуваат за што се работи, немам детали, сега слушам од вас, можете слободно да ги прашате надлежните институции“, рече Фатмир Бесими- министер за финансии.