Беса подготвува интерпелација за вицепремиерот Артан Груби

Интерпелација против вицепремиерот Артан Груби, подготвува Движење Беса но се’ уште не се знае која причината.

Во среда иницијативата ќе биде испратена до пратениците на ДУИ, Изет Меџити и Мерита Коџаџику.

Пратеникот на ДУИ, Изет Меџити од таканаречената „огнена група“, претходно најави дека  доколку опозицијата покрене интерпелација за Артан Груби, тој ќе гласа „за“.