Бени Шаќири “извиси” за МКЦ: Не сум јас Владо, Тамара, Елена… Имам принципи

„Нема лутиш идеме даље. Овој пат не ме избраа за директор на МКЦ. Тоа е волјата на Шилегов, и јас како добар социјалдемократ, морам да ја почитувам.

А криво ми е, искрено ми е криво. Толку митинзи, толку песни за Шарената Револуција. Верен на партијата. Верен на идеалите. Не сум ја Владо, Наум, Тамара, Елена и такви што пеат за било кој што е на власт. Не го гледате тој филм.

Си имам принципи. А реално по рамковен нема никој вработено у МКЦ. Кога ги прашав зошто, Петре само ми рече „Немој бе Бени брат, не можам и таму, УЧК до седмо колено се запослени у МВР“. ОК е , стварно го разбирам. Тоа е, секогаш постои следен пат.

А ќе беше добро. Мра ќе свиреа со бендот у сабота, ние со Нон Стоп у петок, тезгица горе у Денсинг. Па тука сите заедно ја пееме Уторак од Грашо…Ништо, ќе си почекам…Како што пееше мојот колега социјалдемократ Дарио – ШТО Е МОЕ ЌЕ СИ ДОЈДЕ!“ – Арбен Бени Шаќири, кантавтор, верен член на СДСМ Чаир, човек со принцпи, до умерен етнички Албанец со изгледи за југословенство.

Извор: Пост Вистина