Бектеши не жали за рудниците: Уште 100 пати би го повторил истото

Министерот за економија, пред да даде објаснување на следната владина седница, денеска одржа средба со новинарите. Крешник Бектеши рече дека целата документација за спојување на концесиите за рудниците Иловица-Штука е легитимна. Иако вчера требаше да даде објаснувања во Владата, тоа ќе го стори на следната кога пред членовите на Владата ќе извести зошто е донесена одлуката за спојување на концесиите во струмичкиот регион, кој наиде на реакции во јавноста и од жителите на тој регион.

Министерот Бектеши денеска одржа брифинг со новинарите во Скопје, но вицепремиерката за добро владеење Грковска тврдеше дека тој уште не е вратен од службен пат во САД.

„Уште сто пати да се повтори оваа ситуација, уште сто пати би одлучиле идентично“, дециден е Бектеши.