Холивудската ѕвезда Антонио Бандерас ќе глуми во историскиот филм за цар Борис Трети.

62-годишната холивудска ѕвезда веќе неколку пати била во Бугарија и ги договарал  деталите од историскиот филм кој ќе почне да се снима наесен.


Бандерас веќе бил во Бугарија и ја разгледал изложбата на Пикасо во национална галерија.

Продуцентот Ави Лернер кога го  прашал Бандерас – „Дали сакаш да го играш кралот?“

Тој веднаш одговорил.”Да”.