Атиџе од „Медена земја“ ја сними својата прва песна „Покрај река Брегалница“

На Атиџе Муратова, ѕвездата на македонскиот документарен филм „Медена земја“ со две ниминации за Оскар, ѝ се оствари желбата да сними песна, и тоа нејзината омилена „Покрај река Брегалница“.

За ова извести на Твитер продуцентот и снимател Самир Љума, дел од екипата на „Медена земја“, споделувајќи фотографија од Атиџе во студио.