Градоначалничката на Град Скопје, Данела Арсовска истакна дека елитите нема повеќе да може да ги изигруваат градежните закони со новиот предлог закон за заштита на Водно.

Арсовска во емисијата „Наше Скопје“ на Инфомакс истакна дека се работи на вакво законско решение кое ќе биде доставено до Собранието.

Градоначалничката посочи дека ова законско решение ќе спречи натамошно узурпирање и уништување на зелениот ѕид на Скопје, Водно.

-Инициравме закон за заштита на Водно тоа е нешто кое во следниот период треба да биде доставено како една верзија до Собранието па да видиме како нашите народни избраници ќе реагираат на тоа како Водно повеќе нема да може да се узурпира и на Водно нема повеќе да може да се гради. Нема да може елитите да си поставуваат свои правила каде може, а каде не може да се работи и да изнаоѓаат дупки во законите за да ги изигруваат прописите и практично да узурпираат делови од градот кој не смее да бидат допрени. Тоа е практично еден зелн ѕид кој не штити сите. Има многу такви примери на узурпација, вели Арсовска.