Аплицирал за директор со трета награда за маска на карневал, и победил

Директорот инаку фискултурец по образование во биографија при аплицирање за директор на театар приложил и диплома за освоено трето место за групна маска на карневал.

Дали поради дипломата или други вештини тој стана директор на Струмичкиот театар.


Замислете, новиот директор на културниот дом во Струмица, оној фискултурецот де, како доказ дека е признат културен работник приложил диплома кога конкурирал, за освоено трето место за ГРУПНА маска на карневалот во Василево, открива актерот Сашо Тасевски.

“Во Василево бе! На карневал учествувал во група од 50 луѓе каде ги прикажале Рамзес Втори со жената му Нефертити и свитата. И освоиле дури трето место за перформансот. Во село Василево де. Не биле ни први. Башка на фараонката погрешно името и го напишале во сФецки признаената диплома. Мамето да му го е*ам на фараонот и сета царска свита! Министерке паметно што сте го поставиле за директор фараонот од Василево, потомок на славниот Рамзес Втори. Антиквизацијата продолжува. Груевски се гордее со вас. Браво”, објави Тасевски. https://www.expres.mk/strumichkite-akteri-na-protest-protiv-direktorot-fiskulturec/