Апел: Не ги објавувајте ликовите на синот и сопругата на чуварот во Шутка!!!

Во медиумите и на социјалните мрежи денеска се користи семејна фотографија на затворскиот чувар Жарко Милошевиќ кој од страна на затвореници е именуван како човек што го натепал Јане Ченто во затворот во Шутка.

Expres.mk апелира да не се објавуваат лицата на неговиот малолетен син и неговата сопруга затоа што тие не се виновни за (не)делата на нивниот татко и сопруг за кого допрва ќе се утврдува дали го прекршил законот.

За заканите од Милошевиќ:

Чувар обвинет за насилство кон Ченто користел расистички и сексуални закани кон потенцијални затвореници