Апел: Не дискриминирај – Протест на лицата со попреченост (ВИДЕО)

Повеќе јавни личности се приклучија на
Протестот на лицата со попреченост закажан за вторник 20.07 во 18-часот пред Владата.

Апел за поддршка на протестот дојде и од Ребека Јанковска Ристевска.

https://www.facebook.com/groups/523141755500199/permalink/535574687590239/

Протестот на лицата со попреченост со наслов Протест за социјална правда, еднаквост “Не дискриминирај” се случува поради систематското игнорирање на нивните потреби и човекови права.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10220278602054551&id=1213411502