Професорот Димитар Апасиев на Фејсбук реагира на информацијата дека Македонија, поради епидемијата со коронавирус, ќе набавува медицинска опрема од -Бразил.

„Ќе сме набавуеле респиратори од БРАЗИЛ (пошто ЕУ ни стаи ембарго!!!), а само пред месец дена великоумните Пендаровски и Димитров ја укинаа нашата амбасада у оваа најголема латиноамеричка земја!
И сеа се жалат, заглавиле респираториве!? Епа заглавиле бе, црепови! Сеа НАТО и ЕУ нека ве спасуат, откога ви покажаа среден прст, јавно пред сите, у фаца“, пишува Апасиев.