Државната комисија за спречување на корупција вчера уште еднаш предупреди дека Зоран Заев не може истовремено да ги извршува функциите премиер и министер за финансии.

„Укажуваме дека со тоа ќе настане повреда член 44стев 1 и 2 од Законот за спpeчување кopупција и судирот на интереси со кој се забpaнува претседателот на Владата да биде и министер за финании, односно се укажува дека станува збор за нecпојливи функции“, објасни претседателката на Антикорупциска, Билјана Ивановска, пренесе Pressing.Tv.