Македонската претставничка на Евровизија, Андреа Коевска, се извини за несфатливиот гест, кога на фото-сесијата во Торино го фрли на земја македонското знаме.

Во видео порака се извини за гестот и објасни дека тоа се случило ненамерно, без намера никого да навреди. Ова е нејзиното извинување: