Стефан Андоновски секретар за меѓународна соработка и член на ИК во ВМРО ДПМНЕ во емисијата 24 анализа вели дека до ВМРО-ДПМНЕ не е стигната покана за лидерска средба в понеделник.

– До моментов не е пристигната таква покана и малку е симптоматично. Подобро е прво да се информираат политичките партии за времето, местот и агендата, а потоа да се информира јавноста. Кога ќе стигне таквата покана со дневен ред, ќе ја разгледаме. Ако тоа е дискусија за промена на Уставот и промена, рековме дека тоа е крчма без крчмар. Таквата средба би била беспредметна и партијата нема тоа да го поддржи. – вели Андоновски.