Алсат дознава: Со пари за анти-ковид мерки купиле автомобил…

Јавните набавки поврзани со заштитата од Ковид-19 изобилуваат со проблеми и ризици од корупција, се вели во извештајот на Центарот за граѓански комуникациим, објави Алсат М.

Тие регистрирале случаи кога јавна институција означила набавка за заштита од Ковид-19 на која се јавил само еден понудувач, а институцијата всушност купила службен автомобил со кожен волан, шест звучници, металик боја.


Повеќе