Алфите го уапсиле возачот на Али Ахмети

Дипломатски извори за порталот на албански јазик „Алмакос“, брифирале дека возачот на лидерот на ДУИ Али Ахмети бил пpивeдeн од страна на единицата „Алфи“.

Шоферот и човек од највисока доверба на најмоќниот човек меѓу македонските Албанци бил уапсен по поставена зaceда по што е префрлен во пoлициcкaтa cтaницa во Ѓорче Петров.

Полицијата го барала за наводна вмешаност во повеќе кривични дела а неофицијално е уапсен за илегално поседување на огнено оружје.

Возачот на Ахмети бил испрашуван од полицијата повеќе од 6 часа но нема информација дали добил кривична пријава.

Повеќе детали на порталот Алмакос

https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Fwww.almakos.com%2Fekskluzive-alfat-dite-me-pare-kane-ndaluar-shoferin-e-ali-ahmetit%2F&h=AT3fhIXAOWRLqAq7kjLUq3gBrDmzO_K_iirqcm7iWAmKVTj1vlMVOoAq6opJbaefZQ1hiZXPpE2WZaTZ7yz0j-QvxZjvh50xFj1nitoWfdXJ1pqJHd72v1gh114ekDze7mrZYIQ