Ако ви е мил животот, внимавајте на патот Скопје -Тетово (ФОТО)

Возењето на патот Скопје – Тетово вообичаено е опасна мисија но денеска е посебна ризичен проект.

Покрај продавачите на раноградинарски производи кои надвор од умот и од сите закони се поставени на дел од сообраќајната лента денеска само чудо спречи да нема жртви.

Причината е стадото крави кое се појавило на патот и кое слободно без никој да го контролира шетало среде друмот ставајќи ги во опасност возачите.

Говедата не се спречени да ја минат заштитната ограда ниту од Македонија Пат ниту од говедарите.

Фотографиите се објавени на групата Ѕид на сообраќајниот срам