Ако референдумот по Мелбурн се познава…

Заврши гласањето во Австралија. Опцијата на премиерот Заев се соочува со сериозен проблем на седмиот континент.

На двете избирачки места во Австралија од вкупно пријавените 175 избирачи гласале 13.

Во Мелбурн од запишаните 104 гласале 7 лица.

Во Канбера од 71 пријавен за гласање своето право го оствариле 6 лица.