Ако има ЕУ знаменце на марихуаната блокада на Собранието

Македонското собрание се соочува со нова тотална блокада доколку власта на СДСМ стави ЕУ знаменце за да го изгласа пк кратка постапка.

“Законот за марихуана е закон за бизнисите на Заев❗
Доколку се изгласа со злоупотреба на 🇪🇺 знаменце, ВМРО-ДПМНЕ ќе ги блокира сите идни закони во Собранието”, е ставот на опозицијата која најавува целосна блокада на законодавниот дом ако СДСМ го злоупотреби институтот Европско знаменце за закон кој одговара на фамилијата Заеви.

Со ставање на ЕУ знаменце Собранието може без сериозна дебата во краток рок без можност опозицијата да блокира да донесе закони.