, рече дека доколку биде избран за претседател, ќе обезбеди бесплатна вакцина за сите Американци.

„Штом имаме безбедна и ефикасна вакцина, таа треба да биде бесплатна за сите, без разлика дали сте осигурани или не“, рече демократскиот кандидат Џо Бајден зборувајќи за своите планови за борба против коронавирусот Бајден доколку победи на изборите за иден претседател на САД што се одржуваат на 3 ноември.

Ако биде избран, ќе и даде упатства на федералната влада да купи на големо што повеќе дози од вакцината против Ковид-19, за да може бесплатно да им се дава на оние кои немаат осигурување, јави Си-Ен-Ен.