Намерно немаше полиција, а последно што проверив, Спасовски беше министер, коментира адвокатот Јанаки Митровски по тешките инциденти и напади кај Скендер бег.

– ВМРО вика ДУИ и СДСМ исценирале. СДСМ и ДУИ викаат ВМРО и ЛЕВИЦА.
И двете варијанти се супер можни. Можна е и трета варијанта, да пукал самостојно, бил револтиран, камења летале итн. Пукање кон толпа не оправдува НИШТО! Исто како што не оправдува да му се каменува хотелот, ако му бил каменуван.
И тука некаде доаѓа поентата. Каде беше полицијата? Демек не знаат да проценат дека тука е најризично за судир? Намерно немаше полиција, а последно што проверив, Спасовски беше Министер, вели тој.

Адвокатот бара апсење на министерот за внатрешни работи.