Учесниците во протестот против францускиот предлог за бугаризација на Македонија денеска во центарот на Скопје ги пречека огромно знаме со сонцето од Кутлеш преку целата зграда во која е канцеларијата на адвокатот Тони Менкиноски.

„Жива е Македонија. Мал придонес за каузата“, напиша на Фејсбук правниот застапник на Македонците во Бугарија пред Судот за човекови права во Стразбур.