Адвокатот и член на претседателство на партијата ,,Твоја” Александар Тортевски ја коментира скандалозната изјавата на Антикорупциската комисија дека не може да го гонинсинит на спикерот Талат Џафери затоа што прво полагал правосуден испит а потоа дипломирал.

Причината за спасот на синот на Џафери е што министерството за правда што го води Никола Тупанчевски документите за положен правосуден испит ги чува премногу кратко.


Чудејќи се на оваа ситуација Тортевски им дава бесплатен совет на своите колеги млади празници.

,,Ова стварно е најголемата вукојебина на свет. Министерство за правда документацијата за положен правосуден испит ја чува само ЕДНА година.
ДЕЧКИ!!!!
НЕ УЧЕТЕ И НЕ’ ПОЛАГАЈТЕ ПРАВОСУДЕН ИСПИТ. САМИ ОТПЕЧАТЕТЕ СИ УВЕРЕНИЕ.
Само водете сметка да ставите датум постар од една година”, порачува Тортевски.

Инаку на Антикорупциската комисија не и треба документацијата од правда затоа што може да ги спореди диоломите на синот на Џафери.