Адеми: Албанец премиер е „третата опција“ за Македонија (ВИДЕО)

И министерот за образование Арбр Адеми, порача дека време е за премиер Албанец, како и дека дошло време еднаквоста да биде цела и реална..

„Синоќешниот неуспех е уште еден доказ дека македонскиот дуопол над извршната власт е штетен за општеството и потребна е трета опција Албанец за премиер на нашата земја“, порача Адеми кој е носител налиста на ДУИ во Втората изборна едеиница, пренесе ТВ21..

Според него ДУИ се подготвени за секој датум на изборите.