Државната комисија за спречување корупција отвора предмет за високите надоместоци надвор од плата што ги зе,але обвинителите вбо СЈО., од 2015 до септрември годинава.

Претседателката на ДКСК Билјана Ивановска за А1.Он вели дека обвинителите во анкетните листови требало да ги пријават надоместоците надвор од платата.

„Патем, тоа е суштината на анкетните листови, тртанспарентно прикажување на имотната состојба на сите избрани и именувани лица“.

Според А1.ОН. „ако се разгледаат анкетните листови на сите поранешни обвинители од СЈО, се согледува дека никој не пријавил дека земал надоместоци од речиси 20.,000 евра годишно, надвор од платата“.