Home Search

свето тоевски - search results

If you're not happy with the results, please do another search

Целта на СДСМ и ДУИ е унитарна Македонија да стане федерација од албански и...

Решавањето на „Македонското прашање“ на Балканот влегува во својата завршна фаза. Со предвиденото отворање на Уставот би започнала таа завршна фаза: унитарната македонска држава...

Итни промени врз „Македонска платформа“, за Македонците и сите граѓани! – пишува Свето Тоевски

Претседателот на Македонската академија на науки и уметности Љупчо Коцарев ќе говори утре на 2 август, на Илинден во дворот на црквата „Успение на...

Уставот ќе се отвора и за внесување на „државотворниот албански народ“, а ...

Се повеќе станува јасно дека така наречениот „попис на населението“ нема врска со статистиката, туку оти е во служба на однапред сочинето сценарио против...

Грижа за Украина – да, но да ја има и за Македонија – Пишува...

Јавното обвинителство на Македонија предупреди преку медиумите дека „одобрување или оправдување геноцид, злосторства против човечноста, или воени злосторства е кривично дело предвидено во членот...

Етнодентитетската „војна“ не е загубена за Македонците, допрва започнува! – пишува Свето Тоевски

Колку поголем список на желби Бугарите им испоставуваат на Македонците, толку е појасна ситуацијата, оти така на површината ќе излезе сета „нечистотија“ и потоа...

Сплотување околу Гоце како почеток на борбата за уништување на геноцидниот договор со Бугарите...

  Огнот може да се прави голем пламен, но е доволно да се плисне со со вода, или да дувне ветар и тогаш го снемува!...

Ќе дозволат ли Македонците „демонтажа“ на идентитетот од Бугарите? – пишува Свето Тоевски

Два дена откако заврши посетата на бугарскиот премиер Кирил Петков веќе можат да се сведат првите констатации од разговорите со Димитар Ковачевски, но и...

,,Ситен чип“ во „балканскиот покер“ на „геополитичките комарџии“ – пишува Свето Тоевски

Колку побргу наближува финалето и можната катастрофална антимакедонска разрешница на бесмислениот спор на Бугарија околу постоењето на македонската нација со својот различен јазик, засебна...

Македонија меѓу уривање на „северната карпа – мрак“ и „силно светнат нов ден“! –...

Секојдневно се умножуваат и се засилуваат нападите врз се што е македонско, во ситуација кога се уште не е покренат македонскиот колективен отпор против...

Полни усти ЕУ, полни раце вета, време е за македонствување кон Бугарија – пишува...

Министерот за правда Бојан Маричиќ изјави за словенечко „Дело“ дека „спорот со Бугарија треба да се реши низ призмата на европските вредности.“ Многу македонски...