8-ми април, неработен ден за Ромите

 Меѓународниот ден на Ромите – 8 Април (петок) е неработен ден за припадниците на ромската заедница во Република Северна Македонија, соопшти Министерството за труд и социјална политика.

Од Министерството на граѓаните припадници на ромската заедница во земјава им го честитаат Меѓународниот ден на Ромите.