Шефот на македонскта дипломатија поднел неотповиклива оставка, јави „24 вести„ во изданието во 17 часот.

„Експрес.мк“ побара потврда на веста која во старт беше отфрлена со индигнација.

Десетина минути откако беше објавена „ексклузивата“ која беше прочитана од мобилен телефон во изданието на вестите, следуваше „ладен“ демант од водителот на вестите -дека се работело за лажна вест.