1ТВ ја дематира УЈП : Не ни е блокирана сметката

Менаџментот на 1ТВ ги демантира пишувањата кои се потврдени од УЈП дека на оваа телелевизија 1 била блокирана банкарската сметка.

Телевизијата зад која неофицијално стои Бојан Јовановски  тврди дека сметката на 1ТВ е активна а не блокирана и покрај тоа што од Управата за јавни приходи по информациите кои ги објави утринава Фактор потврдија дека даночниците ја блокирале сметката.