Хрватскиот аналитичар Иван Бродиќ кој одлично ја познава македонската политичка сцена со прашање кое е прилично логично. Бродиќ сугерира дека се случил конфликт меѓу премиерот Заев и Сашо Мијалков односно дека екс директорот на УБК е измамен од лидерот на СДСМ откако му помогнал да го смени уставното име. “Каква е оваа ситуација, дали господарот на мк правдата го измами клучниот сојузник во парламентарното поништување на референдумската волја на граѓаните? #ПитамЗаРодјака #ПрашувамЗаРоднина прашува Бродиќ.