12 рамковни во УЈП под Исарот: “Зелената агенда на ДУИ тргнува од Штип”

Дванаесет рамковни административци од денес почнуваат со работа во штипското УЈП.
Зелената агенда на ДУИ почна со реализација од Штип.

Ова на Твитер го јавува профилот Рајна Бурева која предходно откри повеќе случаи на можна корупција, непотизам и други неетички и незаконски поведенија во овој дел од Македонија.

Кои се луѓето кои ќе работат во штипската УЈП Бурева не дава детали а нема никакво соопштение со детали ниту од централата на УЈП од каде минатата недела објавија дека стотина рамковно вработени ќе бидат дел од управата за јавни приходи.