Шелдон заплива во брачните води

Џим Парсонс кој најголема слава стекна со улогата на Шелдон Купер во популарната серија „The Big Bang Theory“, и Тод Спајвек се заколнаа на вечна љубов. 44-годишниот актер стапи во брак со 40-годишниот партнер. Интимната церемонија се одржа оваа сабота во Њујорк,во хотелот Rockefeller Plaza.

Парсонс го запознал својот партнер пред  14 години и за него вели дека „тој е најдоброто нешто што му се случило во животот“.