Ципрас: Македонската нација никогаш не постоела

Грчкиот премиер Алексис Ципрас дал интервју за грчкиот веснил “Етнос”, кое ќе биде објавено во недела.

Во интервјуто односно во најавата што ја објавува веаникот тој вели дека македонската нација никогаш не постоела.

Со оваа изјава на Ципрас тој ги става во катастрофална позиција премиерот Заев и министерот за надворешни работи Димитров кои предходно изјавија дека ако преговорите се штетни за македонскиот национален идентитет тие нема да бидат дел од нив.