Франческо Тоти го расплака цел Рим

Со полни 40 години Франческо Тоти се прости од Рома, од навивачите, колегите, од сите што ја почитуваа неговата уметност на правоаголникот. Почитуван од противниците, од спортските непријатели, како ретко кој, и омилен кај широк појас неупатени во фудбалот.

Принцот од Рим од денеска веќе не е активен играч, но 25. години приврзаност на една средина остануваат за насока на сите што парите ги тераат да трчаат, менуваат и да се продаваат.