Собирање потписи: Кај Силјановска метеж, кај Пендаровски ,,празничко” (ТВИТ НА ДЕНОТ)

Ако се суди според фотографиите кои ги објавуваат граѓаните од пред канцелариите на ДИК каде се собираат потписи за претседателскиот кандидат Македонија веќе го има победникот на претседателските избори.

Во голем дел од канцелариите метежот се случува пред местото каде што се даваат потписи за Гордана Силјановска Давкова а таму каде што треба да даде потпис за актуелниот претседател Стево Пендаровски е ,,празничко”.

Потпишување во Велес

ДИК Козле – Скопје

Погрешна проценка на ВМРО-ДПМНЕ

ВМРО-ДПМНЕ со скромна проценка за потписите за Силјановска, планираше да се собираат еден ден (ФОТО)