Познатиот музички продуцент Симон Кауел има идеја да сними песна со најпознатите светски ѕезди и целиот приход од продажбата да биде наменет на настраданите семејства во неодамнешниот пожар во Лондон. Симон не открива со кои пејачи ќе соработува, но признава дека во тимот сака да ја види Адел која во средата доброволно им помагала на настраданите.

Симон Кауел е 57. годишен роден лондончанец и е продуцент најпознат по франшизите за музичките шоу програми Idol, The X Factor I Got Talent.