САД и Русија ѝ го честитаа на Македонија пласманот на СП за ракометари

Амбасадите на САД и на Руската Федерација ѝ го честитаа на машката ракометна репрезентација на Македонија пласманот на Светското првенство 2025 во Хрватска, Данска и Норвешка.