Руската амбасада се закани: Одговорноста за непријателскиот чин е на Македонија

Руската амбасада во Скопје упати остра дипломатска порака откако официјално Скопје одлучи да протера руски дипломат,

„Целосната одговорност за последиците од оваа провокација и исклучително непријателски чин без преседан во руско-македонските односи ќе ја носи македонската страна.“


„Македонската влада донесе одлука да протера руски дипломат“, напиша попладнево на Твитер руската амбасада во Македонија.