Нов конфликт на релација Талат Џафери и опозициски пратеници, во случајот Антонио Милошовски во собранието на Македонија. Станува збор за шестото продолжение на собраниската седница на која на дневен ред е разрешувањето на јавниот обвинител Марко Зврлевски.

Пратеникот на на ВМРО-ДПМНЕ Антониот Милошоски одби да ја напушти говорницата иако собранискиот спикер не му даде збор и повика обезбедување. Пратениците од опозицијата го спречија обезбедувањето да го отстрани Милошоски од говорницата по што Џафери даде десетминутна пауза.


https://www.facebook.com/makfax/videos/10155050072773353/