По сета војна што ја води со многу непријатели, и по сите конфликти што пред се, години наназад ги има со навивачите кои испраќаа закани на сметка на газдата на Динамо Загреб, Здравко Мамиќ, дојде и до реализација на истите. На Бол на Брач каде Мамиќ престојува деновиве, за сега непознато момче му зададе страшен удар додека 58. годишниот менаџер беше покрај својата јахта, и според хрватските медиуми го испратил в море.

Мамиќ е сепак, добро, момчето е фатено и приведено во полиција.