Порошенко пијан на конференцијата за безбедност во Минхен?! (ВИДЕО)

Украинскиот претседател Петро Порошенко наводно се појавил пијан на безбедносната конференција во Минхен.

Медиумите од Москва објавуваат снимки чиј автор тврди дека шефот на источноевропската земја бил во не многу трезна состојба.

На краткото видео снимено од новинарката Соња Коксина, се гледа како политичарот излегува доста „весел“ од лифтот, му стиска рака на еден новинар и продолжува по својот пат.

„Сега знам зошто говорот на Порошенко на форумот во главниот град на јужната германска провинција Баварија беше краток“, напиша Кокина.

https://www.youtube.com/watch?v=b58lfevqhfc