Аукциската куќа “Litlton Okšens” од Ворчестешир објави до сега неприкажани фотографии на починатата Принцеза Дијана. Тие потекнуват од раните 80., а таа е во ретките моменти на слобода, комфор и без притисок од јавноста, и затоа веднаш се оценетни како извонредни. Принцезата од Велс 15 години му беше сопруга на британскиот престолонаследник Чарлс пред да се разведе. Брзо потоа, веќе следната година 1997. загина во сомнителна сообраќајна несреќа во Париз, но остана миленичка на многумина низ светот.

Со оглед на несмалениот интерес за Дијана серијалот фотографии може да достигне сериозни суми кога ќе биде даден на наддавање. Видете дел од нив.