Во изминативе години на 13.000 хектари биле засадени 35 милиони садници во акцијата за зголемување на шумскиот фонд во Македонија. Но, ефектот од тоа се движи 0 до само 15 отсто, односно има многу е мал на успешно засадени дрва, дознава „Фокус“.

Владата на денешната седница донесе одлука за укинување на „Денот на дрвото“,  проект на минатата влада на ВМРО-ДПМНЕ кој одеше под слоганот „Засади ја твојата иднина“.