Намалени приходите на македонскиот буџет во април

Приходите во буџетот на Република Македонија во месец април се на ниво од 15 милјарди и 53 милиони денари што е намалување за една милијарда и 800 милиони денари во споредба со април кога земјата прибра рекордни 16 милијарди и 840 милијарди денари.

Според специјализираниот портал за пресметка на државни приходи  „Trading economics“ просечното ниво на прибирање на сите давачки кон државата од граѓаните и компаниите од 2006 година наваму е 11 милијарди и 540 милионни денари при што рекордот е постигнат во март а убедливо најниско прибирање на приходите на државата од 6 милијарди 765 милиони во февруари 2006 година.