Мерката водно без возила останува (ВИДЕО)

Засега мерката за забрана на возила на Водно, воведена кон крајот на минатата година останува, а какви мерки ќе бидат преземени ќе биде соопштено понатаму изјави градоналаникот на Скопј Петре Шилегов.

„Кога ќе созреат условите тогаш ќе соопштиме какви мерки ќе бидат преземени“ рече тој.

Забраната за возила на Водно ќе биде укината, а контролата за движење ќе се регулира со други мерки, меѓу кои и наплата на паркинг, соопштија вчера градските власти.

„Моментално се разгледуваат нови решенија со кои би се контролирало движењето на колите кон Водно и во скоро време ќе имаме ново решение“.

Денес, Шилегов вели дека е рано.

 

https://www.facebook.com/Press24mk/videos/1675202539195937/