Македонска музика во новиот филмски хит на Нетфликс

Џамбо Агушев е „виновникот“ што и македонска музика е аудио подлога за новиот филмски хит на Нетфликс кој носи наслов Окја.

Како е претставена македонскиот музички ритам и традиција во филмот од видеото во кое се гледаат членовите на оркестарот Џамбо Агушеви.

Видеото говори за начинот на кој што е направена музиката за филмот Окја.